Köpa valp

 

Köpa valp


För oss är det oerhört viktigt att hitta rätt valpköpare till varje enskild valp.

Vi vill att det är ett genomplanerat köp, och vet vad det innebär att bli med hund.

Det är viktigt för oss att veta att valpen kommer till ett passande hem, och att ni som köpare känner er trygga med ert valpköp.

Valpen ska bli en ny familjemedlem i er familj. 

Våra valpar växer upp i en kärleksfull hemmiljö, med vår familj. Vi bor vid havet i natursköna Tyresö Brevik, som ligger i Stockholm. Vi har en liten familjeuppfödning, och är väldigt noggranna med att det ska bli så friska och sunda hundar som möjligt. Våra avelshundar är renrasiga och hälsotestade enligt rasstandard. En tik hos oss får under sin livstid 1 - 3 kullar valpar förutsatt att tiken kan ha normala förlossningar utan komplikationer. Vi föder upp 1:a generations Maltipoo ( F1 ), dvs Mamma renrasig Malteser, Pappa renrasig Pudel. Våra avelshundar har en hög kvalité och genomgår hälsoundersökningar enligt respektive ras rasstandard. Detta för att säkerhetsställa att generationer bakåt är friska och sunda.

Valparna är vana vid barn, andra hundar och katt.

Vi har över 30 års erfarenhet av hundar och uppfödning.

Vi ger våra valpköpare en livslång support.

Vi säljer enbart Maltipoo till sällskap, ej till avel.

 

Valpen kommer vid leverans att vara:

 

- Regelbundet avmaskad

- Vaccinerad

- Veterinärbesiktad med intyg ej äldre än 7 dagar.

- Chipp-märkt (reg. Jordbruksverket)

- Doldafelförsäkrad i 3 år

- EU pass för de valpar som flyttar utanför Sverige. (kostnad tillkommer)
Flera av våra valpar har genom åren flyttat till Norge och Finland.

 

Detta medföljer valpen:

 

- Försäljningsavtal

- Vaccinationskort

- Veterinärens besiktningsprotokoll. Ej äldre än 7 dagar gammal

- Registreringspapper - Jordbruksverket

- Matlista samt infopärm - Välkommen Maltipoo, med råd och tips om valpens skötsel och valpträning.

- En filt och gossedjur som doftar av mamma och syskon

- Kvalitets Foder för den närmaste tiden som valpen är van vid att äta.

- Info blad med födelsevikt och klockslag för valparnas födsel, samt viktkurva vecka för vecka framt tills att valpen flyttar från oss.

- Tillgång till bilder och filmklipp -  från att valpen föds, och vecka för vecka. 

För dig som tingat valp.

Du blir inbjuden till en onlinegrupp för valpköpare från samma kull. Uppdatering i gruppen minst en gång per vecka med bilder och filmklipp på valparna för att kunna följa deras utveckling och vara delaktiga. Regelbundna Livesändningar i gruppen med olika teman. t,ex vägning, avmaskning, kloklippning, pälsvård, samt förberedelser inför att valpen kommer hem.
Gruppen är ett trevligt sätt för både oss som uppfödare och valpköpare från samma kull att hålla kontakt med varandra. Även när valparna flyttar från oss, lever gruppen vidare. Regelbunden uppföljning i onlinegruppen samt en valpkullsträff hemma hos oss anordas under det första året.


Som valpköpare hos oss blir du hundägarcertifierad via Fredrik Steens Hundägarcertifiering som är en webbaserad kurs på 18 lektioner med delprov efter varje lektion. Certifiering ska uppvisas innan ni får hem er valp. Länk och mer info om hundägarcertifiering >>


Om ni ej har erfarenhet av hund sätter vi som krav att ni går valpkurs. Har ni erfarenhet är det fortfarande ett önskemål om att gå valpkurs.

För er valpköpare som bor i Stockholm finns möjlighet till privat valpkurs tillsammans med kullyskon hos vår hundtränare i Nacka.


Vad utmärker er för att vara en bra uppfödare?
Vi har ingen stor kennel, utan endast uppfödningen som en hobby. En liten kvalitativ uppfödning där hundarna är en del av vår familj.  Vi satsar oerhört mycket på att ha en hög kvalité på avelshundarna. Friska hundar med trevligt lynne. Just nu har vi tre Maltesers och en röd Toypudelhane som ingår i vår avel. Vår Maltipoohane Taco som också bor i vår familj är kastrerad och avlas inget på. Vi har en fin kontakt med våra valpköpare, och ger dem livslång support. För oss måste det kännas 100 procent rätt för att vi ska sälja en valp. Med mer än 30 års erfarenhet av hundar och uppfödning, gör att valpköparna känner en trygghet och de kan alltid höra av sig till oss för rådgivning och hundprat.


Vi får ofta frågan varför vi inte utökar vår hunduppfödning då intresset för våra Maltipoo är så stort.
Att föda upp en valpkull är något som tar oerhört mycket tid och engagemang. Vi har inte valpar varje år. Vi har andra jobb / uppdrag till vardags och vi planerar för valpar när hela familjen har möjlighet att engagera sig och har semester då det tar oerhört mycket tid och engagemang att föda upp en kull valpar på bästa möjliga sätt. När vi har en valpkull läggs 100 procent kraft och fokus på det.


Vi har tillstånd från Svenska Länsstyrelsen att bedriva uppfödning av hundar och vi deklarerar för vår hundverksamhet.


 

Valpplaner 2023 ( uppdaterad 22 / 5 - 23 )

Ni är många underbara familjer där ute som söker valp från vår uppfödning. Vi tackar så mycket för ert förtroende och fina ord om vår uppfödning.

Intresseanmälan för 2023 års valpar är öppen. Vi tar emot intresseanmälan från Sverige, Norge samt Finland.
Om ni föregående år har varit i kontakt med oss och mailat in intresseanmälan, behöver denna uppdateras och mailas igen.
Hemsidan uppdateras löpande med aktuell information. Under perioden då vår intresseanmälan är öppen kan det dröja innan vi kan återkoppla och svara på era mail. Det är ej först till kvarn som gäller hos oss. Vi kommer att behöva god tid på oss att läsa genom era intresseanmälningar i lugn och ro och återkommer så snart vi kan. Tack för visad hänsyn.

Vår tik Luna ska ha sin tredje och sista kull i år.
Luna är parad och om allt går väl beräknas hon valpa slutet på juni.

Luna, Hälsostatus Patella, knän u.a och ögonlyst u.a.

Luna är parad med vår röda Toypudelhane Sören med hälsostatus patella ua, ögonlysning ua, PRA prcd hereditärt fri.
Dessa valpar blir F1 - 1:a generations Maltipoo.
Tidigare valpar mellan Luna och Sören har blivit 3,5 - 6 kilo. Bilder på tidigare valpar finns på vårt Instagramkonto.


Vår tik Solveig ska ha sin första kull i år. Hon beräknas löpa juli / augusti. Hälsostatus Patella, knän u.a och ögonlyst u.a.
Hon kommer att paras med vår röda Toypudelhane Sören med hälsostatus patella ua, ögonlysning ua, PRA prcd hereditärt fri.
Dessa valpar blir F1 - 1:a generations Maltipoo.


Bilder på våra tikar, Sören, samt tidigare valpar finns på vårt Instagram. Hemsidan uppdateras med aktuell info.  Vi har inga nyhetsbrev som vi mailar ut. Det bästa sättet att bli uppdaterad på, är att hålla utkik på vår hemsida och följa oss på Instagram.

När intresseanmälan öppnar upp är det inte "först till kvarn" som gäller. 


Vi säljer enbart Maltipoo till sällskap, ej till avel. Vi vill att det blir en sällskapshund och medlem i familjen.


Pris på våra valpar sätts när valparna föds, detta beroende på hur många valpar som föds i kullen samt omkostnader.

Pris på våra valpar ligger mellan 45 - 50.000 kr.

Vi deklarerar för vår hundverksamhet / avel och betalar skatt på våra valpar. 

Mer information kring pris finns att läsa under fliken "Om maltipoo" 


Bilder och videoklipp på våra hundar uppdateras regelbundet på vårt Instagram konto

https://www.instagram.com/maltipoo.se/


Hur går det till att köpa valp hos oss?
Vi tar emot intresseanmälan från Sverige, Norge samt Finland.

Intresset för våra Maltipoo är oerhört stort. Vi har endast en liten kvalitativ familjeuppfödning med ett fåtal valpkullar. 
Vi är väldigt noggranna när vi väljer ut våra valpköpare precis som ni ska vara när ni väljer uppfödare. Vi förbehåller oss rätten att välja rätt familj till varje valp. Det är inte först till kvarn som gäller. När vi söker hem till våra valpar vill vi att det ska vara ett noggrant planerat köp. Vi söker bara familjer där någon vuxen finns hemma hela tiden eller har ett jobb där hunden kan vara med och ha bra dagar.

Vi börjar kontakta de som är aktuell till just den kullen för diskussion och eventuellt erbjudande om att tinga valp. I steg 2 kommer ni hem till oss så att ni får träffa oss som uppfödare, vår lilla flock, och tillsammans pratar vi om era förväntningar på hunden, vilken typ av aktivering som intresserar er och annat som vi behöver veta. Detta gör att du som valpköpare kan vara trygg med att valpen lämpar sig bäst möjligt till det liv ni ska dela. Detta gynnar alla, och inte minst den lilla Maltipoon. 
Innan ni tingar valpen framför ni som köpare eventuella krav på kön. Men sedan är det vi som bestämmer vilken valp som flyttar vart efter att vi lärt känna både valpen och er. 
När valparna är omkring 5 - 6 veckor gamla är det dags för nästa besök hos oss för att träffa hela kullen. 

När valparna är 8 veckor gamla kommer veterinär hem till oss för att besiktiga våra valpar och vaccinera dem. Vi tar alltid hem veterinär för att allt ska ske i lugn och trygg hemmiljö.

När valparna är 8,5 - 9 veckor gamla är de redo att flytta till sina nya familjer. Vi ger våra valpköpare livslång support. Vi är aldrig längre bort än ett samtal.


Vi är mycket noga med till vilka hem våra valpar flyttar till och vi väljer ut de hem vi tycker passar bäst för våra hundar.
Då vi endast har uppfödning som en hobby och har annat jobb till vardags har vi endast möjlighet att träffa intressenter i steg 2.

Intresseanmälan - Steg 1
Intresseanmälan för 2023 års valpar är öppen. Vi tar emot intresseanmälan från Sverige, Norge samt Finland.

1. Berätta om dig själv och andra eventuella medlemmar i hundens blivande familj. Ålder på samtliga i hushållet.

Om man önskar köpa en Maltipoo från oss och ej har tidigare hunderfarenhet önskar vi att barnen är runt 10 års åldern. Har man erfarenhet av hund, eller redan har hund i familjen kan förutsättningarna vara annorlunda. Vi undviker att sätta en specifik åldersgräns på barnen då vi alltid vill träffa hela familjen och bedöma från fall till fall.


2. Hur bor du / ni?


3. Har du / ni någon tidigare erfarenhet av hundar? ( Om ni ej har erfarenhet av hund sätter vi som krav att ni går valpkurs. Har ni erfarenhet är det fortfarande ett önskemål om att gå valpkurs. ) Varför Maltipoo? Har ni träffat en Maltipoo tidigare eller har erfarenhet av Maltipoo, eller någon av raserna Malteser / Pudel?


4. Finns det några allergier av betydelse? ( Info om allergi finns att läsa på vår hemsida under fliken "om Maltipoo" )


5. Hur kommer ni lösa den första tiden när valpen inte kan vara ensam alls?


6. Beskriv  hur hundens vardag kommer se ut efter valptiden. Vardag? Helg?


7. Är du beredd att skaffa dig kunskapen och ta dig tiden för att sköta hundens klor, tänder mm. på bästa sätt? Är du beredd att regelbundet borsta, frisera och / eller lämna in hunden på salong för att sköta pälsvården på bästa sätt?


8. Tik / Hane?

Lämna fullständiga kontaktuppgifter. 
Det är alltid trevligt att få ett ansikte på er som mailar in intresseanmälan. Absolut inget måste, men väldigt trevligt om ni vill bifoga det till er intresseanmälan.

En lugn start.
Att minimera all stress för tiken är väldigt viktigt och forskning visar hur lätt stress kan påverka valparna negativt. Ju tryggare och bekvämare tiken känner sig som nybliven mamma, desto lättare kommer anknytningen till hennes valpar gå. En bra anknytning till mamma kommer vara till stor fördel för valpen under resten av dess liv. Att vara en god mamma som trivs med att ta hand om valpar är ärftligt. Vi skulle därför ta en tik ur avel om hon inte uppskattar rollen som mamma.

De första veckorna sover jag i samma rum som tiken och valparna. På så sätt ger jag tiken och valparna all den trygghet och lugn de behöver under den första tiden. Den första tiden är också kritisk i en valps liv, och 24 timmars passning behövs.

Fram till 4 veckors ålder är livet rätt lugnt för valparna och tiken. Var valp hanteras av oss i familjen dagligen, men under dessa veckor tar vi inte emot några besök i den del av vårt hus där tiken är med sina valpar. Den första tiden är valparna känsliga för infektioner och behöver avskildhet. Lugn och ro är A och O även för den nyblivna mamman. 


Vi påbörjar rumsrenhetsträningen  redan vid 3 veckors ålder.  De får då en liten "toalett" i hagen. Efter ytterligare en vecka brukar det vara dags att träna på att kissa på gräsmattan.Kontakt:

Mail: info@maltipoo.se
Intresseanmälan för 2023 års valpar är öppen. Vi tar emot intresseanmälan från Sverige, Norge samt Finland.
Om ni föregående år har varit i kontakt med oss och mailat in intresseanmälan, behöver denna uppdateras och mailas igen.
Hemsidan uppdateras löpande med aktuell information. Under perioden då vår intresseanmälan är öppen kan det dröja innan vi kan återkoppla och svara på era mail. Det är ej först till kvarn som gäller hos oss. Vi kommer att behöva god tid på oss att läsa genom era intresseanmälningar i lugn och ro och återkommer så snart vi kan. Tack för visad hänsyn.


Andra Maltipoo uppfödare:

Vi får ofta frågan om vi känner till någon annan Maltipoo uppfödare i Sverige.  Det finns ingen rasklubb i dagsläget för Maltipoo, som det finns för andra Doodlar, t,ex Cockerpoo och Labradoodle, som i sin tur har godkända uppfödare anslutna till sig och valpförmedling. 


Vårt tips är att söka på nätet efter uppfödare och söka runt om i Sverige / Norden / Europa. Var nogrann med att det ska vara en seriös uppfödning där alla hälsoundersökningar görs både på avelshundarna och valparna, för att det ska vara så goda förutsättningar som möjligt. Dessa papper ska kunna uppvisas. Hälsotester som ska göras på föräldrarna inför avel är Patella undersökning ( knäleder ), samt ögonlysning. Detta kan endast göras av specialistveterinär. Dessa intyg ska kunna uppvisas av uppfödaren. 

Enligt Konsumentverket i Sverige är uppfödaren ansvarig för medfödda fel i 3 år. Träffa båda föräldrarna till valparna i deras hem. Om du ej får möjlighet att träffa Pappan till valparna ska ett parningsintyg kunna uppvisas. Försäkra dig om att tikarna inte går som några "avelsmaskiner". Våra tikar hos oss får i sin livstid 1 - 3 kullar, och vilar minst ett år mellan kullarna.

Obs! En tik som har valpar ser man tydligt på deras spenar att de har valpar. (de har hängtuttar). Det har kommit till vår kännedom att det finns insmugglade valpar där man får träffa båda föräldrarna i hemmet, men att det i själva verket är bluff. Det är inte de riktiga föräldrarna till valparna...


Då Maltipoo har blivit väldigt populär,  har det visat sig att en del säljer Maltipoovalpar som i själva verket inte är Maltipoo, samt valpar som blivit insmuggalde i landet. Det har även förekommit lurendrejare som använt sig av våra bilder på valpar och annonserat. Förekommer andra hemsidor som ger sken av att vara seriösa genom att ha kopierat texter från vår hemsida trots att copyright gäller.

Veterinärer runt om i landet reagerar på importerade valpar med "seriösa" papper, köpta av valpönskande personer. Valparna är inte alls så gamla som de sägs vara. Valpar ska födas upp i en kärleksfull miljö för att bli riktigt trygga och bra individer. Många valpar som kommer in med mer eller mindre seriösa organisationer "är vaccinerade" mot rabies och visar sig sedan inte ha några antikroppar alls.

Tikar någonstans i Östeuropa får producera kull efter kull i undermålig miljö och valparna tas alltför tidigt från mamman och säljs för stora summor i Sverige och  har ofta problem med inälvsparasiter.

Nu har det dessutom förekommit valpar där det i passet står att de har en påvisad antikroppstester, alltså att man har undersökt och hittat godkänd nivå av antikroppar mot rabies i blodet, men det visar sig senare inte alls stämma.


En valp ska vid leverans vara minst 8 veckor gammal, vet.besiktigad i Sverige ( ej äldre än 7 dagar gammalt intyg ), regelbundet avmaskad, chip märkt och vaccinerad och helst vara dolda fel försäkrad i 3 år mot eventuella medfödda fel. Reg. Jordbruksverket. Köpeavtal ska upprättas mellan säljare och köpare. 


Obs! Till dig som köper eller föder upp 2:a generations Maltipoo eller en "Maltipoomix" bör du kontrollera att ursprungshundarna som är renrasiga ej är besläktade med varandra. T.ex om en Maltipoo paras med en annan Maltipoo, måste man jämföra Pudlarnas stamtavlor med varandra och Malteserns stamtavlor med varandra så att de ej är besläktade och det blir inavel.


Lycka till med valpsökandet!


Längtan efter en valp är oftast väldigt stor och det är lätt att man kanske inte bakgrundskollar valp och uppfödare.

Finns en väldigt bra svensk dokumentär på SVT om insmugglade hundar, förfalskade intyg mm. 

https://www.svtplay.se/dokument-inifran-alskade-smuggelhund

 _________________________________


Följ våra Maltipoo på Instagram.

https://www.instagram.com/maltipoo.se/Våra Maltipoo valpar var med i TV 4 Nyhetsmorgon 3 oktober 2019

https://tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12502800